Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Kosthold & Helse

Kosthold & Helse

Et sunt kosthold er bra for helsa og gjør at vi presterer bedre!

Men hva er egentlig et sunt kosthold? Det skrives og menes mye om kosthold og helse, noe som gjør at mange blir forvirret og usikre på hva som egentlig er sunt. Men det trenger ikke være så komplisert! Et sunt kosthold handler egentlig bare om å spise variert. Litt av det meste, mye av det vi vet er bra for oss, og mindre av det som ikke er så bra.

I media fokuseres det fryktelig mye på alt som er «farlig» og «nei mat». Vår oppfordring er at du som foreldre, ungdom eller A-lags spiller ikke tenker så mye på alt vi ikke bør spise og gjøre, men heller fokuserer mer på alt vi gjerne kan spise mer av. Som frukt, bær, grønnsaker, fisk og fullkornsprodukter som mange av oss spiser for lite av. Spiser vi mer av dette, vil vi høyst sannsynlig få i oss mindre av det som ikke er så sunt.

I denne bloggen får du tips til sunne enkle oppskrifter som passer like bra å lage til familien som for hele bandylaget. Du kan også lese litt om kosthold og ernæring slik at du blir enda mer bevisst på hvilke matvarer og næringsstoffer som du bør få i deg nok av, og hva du bør fylle på med etter trening og kamp.