Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Dette er en fyldig og mettende suppe. Hvis du ønsker en enda fyldigere suppe kan du tilsette gule linser.

Kyllingsuppe smaker også godt med nanbrød og raita til. Litt fersk koriander på toppen gjør også susen.

Bruker du kyllingsuppe med curry og grønnsaker som en middagsbase kan du lage ris til. Ha gjerne i ekstra biter med gulrøtter eller andre grønnsaker. Suppen lager du enkelt selv, eller så kan du få kjøpt den i de fleste matvarebutikker. Dette er nemlig oppskriften til MERE MAT sin kyllingsuppe.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 medium stor løk
  • 2-4 ss olivenolje
  • ca 2 ss indisk currypaste (vår currypaste inneholder: tomatpuré, fersk ingefær, eddik, olivenolje, vann, fersk hvitløk, bukkhornsfrø, chili, cumin, sennepsfrø, salt og gurkemeie)
  • 350 g kyllingslårkjøtt
  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 3 stilker stangselleri
  • 5 dl vann
  • 3 dl kokosmelk
  • en liten håndfull fersk koriander
  • Salt

 

Slik gjør du det

Skrell og grovhakk løk og stangselleri. Del poteter og gulrøtter i terninger. Varm oljen i en kjele på middels varme. Tilsett løken og stek til den er blank.

Ha i stangselleri, potet og gulrot og rør godt rundt. La det steke i et par minutter. Del kyllinglårene i små biter. Ha kyllingen i kjelen sammen med currypaste og kokosmelk. Hell over vann og kok opp.

La det hele koke i ca. 10 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt.

Smak til med salt hvis det trengs.

Grovhakk koriander og dryss over ved servering.