Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Hjemmelaget lapskaus

Hjemmelaget lapskaus

Denne oppskriften er nok til  14-15 gutter.

Det blir ca 10-12 liter i en gryte. Gutta spiste nesten alt sist jeg laget det:

2800 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein. Dette kjøttet er rimelig. Stek kjøttet maks 1-2 min på høy varme evt kun kokes i gryten.

Hjemmelaget lapskaus

15 porsjoner

  • 2800 g storfekjøtt
  • 7-8 ss smør , til steking
  • 40 dl vann
  • 8 stk kjøttbuljong terninger/kraft
  • 2800 g potet i terninger
  • 11 stk gulrot i terninger
  • 550 g kålrot
  • 500 g persillerot
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovmalt pepper

Kokes opp og så trekke/småkoke i 1,5-2 timer. Kan gjøres hjemme dagen før og varmes opp i klubbhuset når treningen pågår.

Serveres med flatbrød og vann:)

Oppskrift av Asgeir Ohr

Bilde fra www.matprat.no