Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Kyllinggryte med kokos og curry

Kyllinggryte med kokos og curry

Hjemmelaget Tikka Masala på 1-2-3. I dag lagde vi en kyllingryte al a Tikka Masala som falt i smak hos gutta. Retten var grei å lage til mange, så her er oppskriften som var nok til 25 sultne bandygutter.

Kyllingryte

 • 4,2 kg kyllingbryst (store økonomipakker)
 • 4 store løk
 • 1 1/2 hvitløk (ca 10 fedd)
 • 8 gulrøtter
 • 1 stort glass tomatpuré
 • 1 glass rød curry paste (5-6 store ts)
 • 4 bokser hakkete tomater med chili
 • 3 bokser kokosmelk/lett kokosmelk
 • 1 skvett fløte (kan droppes)
 • 3 buljongterninger blandet i 4 dl vann
 • saften av 1/2-1 lime
 • En stor bit revet fersk ingefær

Tilbehør

 • Kokt ris
 • En stor salat
 • Naanbrød

Fremgangsmåte:

Smør en langpanne med olje, legg halvparten av kyllingbrystene på, hell over litt olje og ha på salt og pepper. Ta et bakepapir og legg oppå kyllingen, fest den i de ytterste kyllingene slik at det ligger ganske tett over. Stek på 200 grader i ca 30 minutter.Ta kyllingene ut av ovnen, og la de hvile før de kuttes i små biter. Gjør det samme med resten av kyllingfiletene.

Mens kyllingefileten stekes lages sausen: Kutt løk og hvitløk i små biter. Stek til det blir blankt i litt olje i en stor gryte. Ha over tomatpuré, boksetomater og la det småkoke. Finrasp gulrøtter og ingefær og ha nedi gryten. Bland buljongterninger ut i vann, og hell oppi gryten. La det hele småkoke i ca. 20 min. Bruk deretter stavmixer og lag en jevn puré av sausen. Ha nedi kokosmelk og fløte, og deretter kyllingbryst. Varm opp gryten på bandykjøkkenet, og server med ris, salat og Naanbrød.

Vi gjorde det slik at en av oss lagde gryten, og den andre lagde en stor salat, kokte ris, og hadde med Naanbrød 🙂