Enkel og god chiligryte

Kjempegod, og en fin måte å få i seg litt belgfrukter på!
Ingredienser
3-4 personer
- 300-400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 ss olje
- 1/2-1 rød chili
- 2 ts chilipulver (kan droppes)
- 1 boks knuste tomater (kan godt være blandet med urter)
- 1 boks tomatbønner
- 1 boks chilibønner (NB. viktig at dette er «ordentlige» chilibønner i chilisaus)
- salt
- pepper
Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunt. Ha alt over i en gryte. Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min. Ta av lokket og kok videre i 15 minutter. Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres.
Server sammen med salat og gjerne brød med smør og gulost/gräddeost på.
Siste kommentarer