Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Enkel og god chiligryte

Enkel og god chiligryte

Kjempegod, og en fin måte å få i seg litt belgfrukter på!

Ingredienser

3-4 personer

  • 300-400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 1/2-1 rød chili
  • 2 ts chilipulver (kan droppes)
  • 1 boks knuste tomater (kan godt være blandet med urter)
  • 1 boks tomatbønner
  • 1 boks chilibønner (NB. viktig at dette er «ordentlige» chilibønner i chilisaus)
  • salt
  • pepper

Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunt. Ha alt over i en gryte. Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min. Ta av lokket og kok videre i 15 minutter. Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres.

Server sammen med salat og gjerne brød med smør og gulost/gräddeost på.