Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Pasta med kyllingkjøttsaus

Pasta med kyllingkjøttsaus

Superdigg tomatsaus med kyllingkjøttdeig.

En klassisk pastarett som passer like godt til middag for familien som til hele laget etter trening. Her kan du gjerne bytte ut kyllingkjøttdeig med annen mager kjøttdeig, som karbonadedeig eller kjøttdeig av svin (som jo er billigere).

Det er fullt mulig å bare bruke 1 pk kjøttdeig, men da blir sausen mer rennende, og retten blir selvfølgelig mindre mettende ettersom det blir mindre protein og energi.

Ingredienser

4-6 porsjoner

 • 1 pk fullkornspagetti
 • ca 2 ss olje (raps, oliven)
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 løk
 • 1 boks tomatpuré (3 ss)
 • 2 bokser hakkete tomater
 • fersk basilikum og/eller andre friske urter
 • ca 2 ss olje
 • 2 pk kyllingkjøttdeig

Salat + dressing

Fremgangsmåte

Start med salaten. Kutt opp salat og grønnsaker og bland sammen i en bolle. Lag gjerne en rømmedressing ved siden av. Dressingen lager du ved å røre sammen rømme, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.

Varm opp olje i en gryte, og ha nedi finhakket hvitløk. Ha i finhakket løk, og la løken surre noen minutter. Ha over tomatpuré og deretter hakkete tomater. Klipp opp litt fersk basilikum (eller andre ferske urter), og la sausen småkoke. Bruk gjerne stavmikser når den er ferdig for å få en helt jevn konsistens.

Kok opp vann med litt salt i, og ha spagettien nedi gryta. Samtidig varmer du opp olje i en stekepanne, og legger nedi kyllingkjøttdeigen. La kjøttdeigen bli gjennomstekt, og bland den deretter sammen med tomatsausen.

Server spagetti med kjøttsaus og rikelig med salat til.

Oppskriften er en tilpasset versjon fra oppskrift laget for LHL av Cathrine Borchsenius.

Bandymiddag

Denne oppskriften passer veldig godt som bandymiddag til 20-30 personer også. Vi har testet den ut på 03/04 årgangen og fikk god tilbakemelding på maten. Istedenfor salat, lagde vi grønnsaker med dip ved siden av. Vi brukte pastaskruer istedenfor spagetti, siden det er lettere å koke i så stort volum. En av oss stekte kyllingkjøttdeig, og en lagde tomatsaus hjemme, og så blandet vi det sammen da vi kom til klubbhuset (Det står store gryter på klubbhuset). Grønnsakene kuttet vi opp mens vi var der. NB: Viktig å være der minst 30 min i forkant av servingen og sette på pastavann så raskt som mulig og rekke å kutte grønnsaker!

Til ca. 30 spillere brukte vi:

 • 4-5 pk fullkornsfusili
 • Gjerne flytende margarin eller smør/margarin til å ha over pastaen når den er ferdig kokt.

Tomatsaus:

 • Olivenolje (ganske mye)
 • 4-5 store løk
 • 1 hel hvitløk
 • 15 ss tomatpuré
 • 10 bokser med hakkete tomater (gjerne med urter, hvitløk eller chili)
 • 1 stor potte med basilikum
 • 1 liten potte med oregano eller timian
 • Smak til med salt, pepper, gjerne litt sukker for å få frem sødmen i tomatene, og fersk chili eller sambal oelek.

Kyllingkjøtt:

 • 8 pk kyllingkjøttdeig

Grønnsaker og dip:

 • 2 bokser lettrømme/ekstra lettrømme
 • 1-2 poser Holliday mix dippulver
 • 1-2 poser med gulrøtter
 • 1 kålrot
 • 5 paprika og/eller agurk

Grønnsakene kuttes i tynne staver. Dippulver blandes med rømme, litt over en halv pose per rømmeboks.