Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe

Denne suppen er god, sunn og enkel å lage!

Lager du tomatsuppen av ferske tomater, kan det straks bli litt dyrere, men tomasuppe laget på boksetomater er både billig og enkelt å lage.

Tomater er rike på lykopen, en type antioksidanter som er bra for helsen. Det er like mye lykopen i boksetomater som i ferske, kanskje mer. Det ikke alle vet, er at tomatsuppe, tomatsaus og andre retter der tomatene er varmet opp, er enda sunnere enn ferske tomater. Det kan du lese mer om her.

Denne suppen er god som den er, men er også kjempegod med litt kjøttboller, kjøttpølse eller egg nedi. Server gjerne med et godt grovbrød ved siden av!

 

Hjemmelaget tomatsuppe

  • 2 store løk
  • Rapsolje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 boks tomatpuré
  • 3 bokser hakkete tomater
  • 1 liter ferdigblandet hønsebuljong
  • Ferske urter, feks basilikum, oregano, timian
  • Evt. 1/2- 1 chili
  • Salt, pepper
  • Noen gode klunker kaldpresset olivenolje

Hakk løk og hvitløk, ha i olje i en gryte, og surr løken til den har blitt gyllen. Ha i tomatpuré, la det surre, og ha deretter i boksetomater og ferdigblandet buljong. Smak til med urter, salt og pepper. La suppen småkoke i minst 10 minutter. Ha i noen klunker med olje før servering.