Mat og trivsel i Stabæk Bandy

Rød linsesuppe

Rød linsesuppe

Linsesuppe er godt, enkelt, og sunt.

De fleste barn og ungdom liker denne suppen fordi det smaker litt som tomatsuppe, men fordelen er at den inneholder mer protein og fiber, noe som gjør at den metter godt.

Vi nordmenn spiser generelt lite linser og andre belgfrukter, noe som er synd  ettersom belgfrukter er både sunt, godt og billig. I tillegg til å inneholde bra med protein og fiber, er det også både antioksidanter, jern, og en del andre vitaminer og mineraler i belgfrukter.

Det finnes massevis av gode linsesupper, men her er en variant som de fleste liker og som passer godt å servere etter en bandyøkt. Server gjerne med litt brød til. Og hvis suppen skal falle i enda bedre smak, særlig hos de yngste, er det ofte en suksessfaktor å ha litt pølsebiter eller kjøttboller nedi.

Rød linsesuppe med byggryn

4 porsjoner

 • 2 dl røde linser
 • 1 dl byggryn
 • 2-3 bokser hakket tomat
 • 1/2-1 boks tomatpuré
 • 1 løk
 • 3-4 fedd hvitløk
 • 1-2 ts chilipasta eller 1/2 chili
 • 12 dl ferdig utblandet hønsebuljong
 • Saften av 1/2-1 sitron
 • Friske urter, feks basilikum og/eller timian
 • Noen klunker olivenolje
 • Salt
 • Pepper
 • Og eventuelt noen pølsebiter eller kjøttboller

Hakk løken i små biter, og varm opp i en stor gryte sammen med presset hvitløk. Rør inn tomatpuré . Ha i buljong og hakkete tomater. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og evt. andre krydder/urter.

La suppen koke på svak varme under lokk i ca. 30 minutter til linsene er møre og suppen er nokså tykk. Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha nedi mer buljong. Rør inn sitronsaft og olivenolje før servering, og ha evt. litt pølsebiter eller kjøttbiter i helt til slutt. Suppen er ferdig når pølsebitene/kjøttbollene har blitt varme.